[Skip navigation links]
Stefan vd
Het Hinkelpad in 3D

Het Hinkelpad in 3D

- Thuispagina Het Hinkelpad aangepast.
- Het HHP Google Gadget.
- Update Google SketChup project (toevoeging groene zone).
- Google SketChup project.


Hier onder bevinden zich enkele activiteiten.
Het Hinkelpad in 3D

Welkom

Navigatie

Bovenaan ziet u de overzicht waar dit project is onderverdeeld. U kan de pers bericht lezen van de Belgeo Pers van België. Of zelfs de 3D gebouwen in Google Earth zien. Bij Google Gadget kan u het promo gadget downloaden die je zowel in je zijbalk of op het bureaublad kan plaatsen.

Wat is 3D?

Wel, het is de voorstelling van het gemaakte gebouw in 3 dimensies: lengte, breedte en hoogte. Dus zoals in het echt met het juiste perfectief en de juiste texturen te laten tonen. Het geeft je een virtueel zicht van de bovenkant, onderkant en zijkanten.

Geschiedenis van Het Hinkelpad in 3D:

Jaartal: 2006-2007
Sinds eind december is de eerste test versie van Het Hinkelpad in 3D geplaats bij het Google 3D warenhouse. Deze versie toon alle gebouwen die eigendom zijn van het hinkelpad en worden 3D grafische voorgesteld. De eind versie was klaar in april 2007.

Ook werden we opgemerkt in het Belgeoblog voor Google Earth en Google map. Een Belgische blog site die zoek naar nieuwe virtuele landschap, 3d objecten ...

Begin juli is Het Hinkelpad in 3D website aangepast aan de 2007 versie.
Met nieuwe invoegingen zoals de Google Desktop gadget, het sketchup project met toevoeging van groene zone buiten de school.

Coördinaten

De coördinaten van dit basisschool in 3D is op 51°11'43.45"N 4°26'34.18"E.
Voor de beschrijving van Het Hinkelpad in de 'Google 3D Warehouse' vindt u hier.

Kort nieuws: Multi-touch screen, 3D-wedstrijd, GE for dummies

Datum: 26/01/2007

Multi-touch screen Indrukwekkend. Perceptive Pixel ontwikkelde een multi-touch screen waarmee je met je vingers kan navigeren op Google Earth.

Bekijk de volledige demonstratievideo op Google Earth. Of bekijk de presentatie van de ontwerper op Ted.com. Gooi je muis en toetsenbord alvast in de prullenmand.

3D-wedstrijd

Google heeft een wedstrijd uitgeschreven om het gebruik van zijn 3D-software SketchUp te promoten. De uitdaging is om een 3D-model te maken van een universiteitscampus die op Google Earth bekeken kan worden. De winnaars krijgen in het Google-hoofdkwartier een workshop voor 3D-modellering.

In België vind je op Google Earth al een stap in de goede richting. Joris Gillis had een tijd geleden een project opgezet om de Campus Arenberg 3 van de KULeuven in 3D na te bouwen. Nog onafgewerkt, maar al te bewonderen op Google Earth.
Een andere school die opvalt in het Belgische virtuele landschap is de 3D-versie van basisschool Het Hinkelpad in Berchem, door Stefan vd.

Google Earth for Dummies

In maart hollen we naar de (virtuele) boekhandel voor de eerste druk van ‘Google Earth for Dummies’. Het boek zal iets meer dan 20 euro kosten, afhankelijk van waar je het koopt.

Google Earth

Hier ziet u Het Hinkelpad in 3D. Meer informatie op onderstaande link: Google 3D Warenhouse: Het Hinkelpad

Het Hinkelpad in 3D gadget

Deze gadget vereist volgende:
Google Desktop versie 5
Windows XP SP2 of hoger, Vista, Seven of hoger
Taal: Nederlands, Engels


  Download voor Google Desktop      


Nu kunt u altijd naar de support site gaan van 'Het hinkelpad' in 3D. Waarvan je de allerlaatste informatie krijg en de nieuwste 3D toevoegingen. Zoals bijvoorbeeld de toevoeging van de nieuwe zones in de school (grasvelden), nieuwe programma in verband met de school,....

Gadget

Deze is een mooie 3D grafische foto van de basis onderwijs 'Het Hinkelpad' die je bovenaan je Google zijbalk te plaatsen. (ideaal voor computer van die bepaalde school). Het doel van deze gadget is de verspreiding van het 3D project.

Software Vereiste voor dit product

Aanbevolen vereiste:

Windows XP SP2 of hoger
Mac Leopard of hoger
Minimum processor: 500MHz of hoger

Extra voor 3D:

Google Earth, Google SketchUp 6

Alle producten van "Het Hinkelpad in 3D" zijn ook stabiel in de nieuwste Windows 7 besturingssysteem.


Dankwoord:
En de school Het Hinkelpad voor het waarnemen van dit project.
www.hethinkelpad.be